Kolorowa bagietka nadziewana twarożkiem

0 (0 ocen)

efektowna bardzo pyszna.Świetna na przyjęcia okolicznościowe

Składniki:

  • 1 duża bagietka (baton,lenga)nie krojona
    800g.sera twarogowego dwukrotnie mielonego
    1 mały słoik papryki konserwowej
    1 mała puszka kukurydzy
    1 puszka czerwonej fasoli
    150g.szynki konserwowej
    120ml.śmietanki 18%UHT
    1 pęczek koperku
    30g żelatyny
    sól,pieprz

Kolorowa bagietka nadziewana twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bagietki odcinamy z obu stron piętki i ostrożnie wydrążamy miąższ tak aby nie uszkodzić skórki.Serek przekładamy do miski dodajemy odsączoną fasolę,kukurydze,pokrojoną w kostkę paprykę konserwową oraz szynkę.Dodajemy posiekany koperek, śmietankę,doprawiamy solą i pieprzem. .Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ,gorącej wody ,wlewamy cienkim strumieniem do serka mieszamy .Tak przygotowanym farszem nadziewamy bagietkę.Bagietkę zawijamy w folię aluminiową.Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.Wyjmujemy z lodówki odwijamy z folii.Kroimy w plastry o grubości ok.1,5 cm.Układamy na talerzu dekorujemy.SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy