Kolorowa bagietka nadziewana twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z bagietki odcinamy z obu stron piętki i ostrożnie wydrążamy miąższ tak aby nie uszkodzić skórki.Serek przekładamy do miski dodajemy odsączoną fasolę,kukurydze,pokrojoną w kostkę paprykę konserwową oraz szynkę.Dodajemy posiekany koperek, śmietankę,doprawiamy solą i pieprzem. .Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ,gorącej wody ,wlewamy cienkim strumieniem do serka mieszamy .Tak przygotowanym farszem nadziewamy bagietkę.Bagietkę zawijamy w folię aluminiową.Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny.Wyjmujemy z lodówki odwijamy z folii.Kroimy w plastry o grubości ok.1,5 cm.Układamy na talerzu dekorujemy.SMACZNEGO
Komentarze