Kolorowa gęsta zupa warzywna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowa, lekka zupa warzywna. Do przygotowania w 30 minut.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szkl bulionu
    3 średnie marchewki
    1 średnia cebula
    2 łodygi selera naciowego
    4 średnie ziemniaki
    3 łyżki zielonego mrożonego groszku
    3 łyżki kukurydzy z puszki
    sól, pieprz
    3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
    natka pietruszki do posypania

Kolorowa gęsta zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy i osuszamy marchewkę i seler naciowy. Do garnka wlewamy bulion i wstawiamy na mały gaz. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy marchewkę w talarki, seler w plasterki a cebulę w drobną kosteczkę.Dodajemy do gotującego się bulionu. Następnie kroimy ziemniaki w kosteczkę i dorzucamy do zupy razem z mrożonym groszkiem. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Przy końcu gotowania dodajemy kukurydzę i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu. Trochę gorącego płynu mieszamy z jogurtem naturalnym w osobnej miseczce i dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy i wyłączamy gaz.Nalewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy