Kolorowa sałatka ryżowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wymyślona w kilka chwil, ale niesamowicie pysna.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3 torebki ryżu białego i 2 torebki brązowego
    450 g sera żółtego
    2 średnie czerwone papryki
    puszka kukurydzy
    1 średni por
    4 jajka

    sos:
    około 7 łyżek majonezu
    5 łyżek jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz

Kolorowa sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy ryż na sypko. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach, paprykę, por i jajka kroimy w kostkę. Ugotowany ryż odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki: ser, por, paprykę, jajka, kukurydzę oraz ryż. Z podanych składników robimy sos, doprawiamy według uznania i łączymy z pokrojonymi składnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy