KOLOROWA SAŁATKA WARZYWNA

4.5 (150 ocen)

idealna na zimę

Składniki:

  • 2 kg białej kapusty
    1 kg marchewki
    1/2 kg. cebuli
    1/2 kg. ogórków
    0,5 kg białej papryki
    pęczek zielonej pietruszki
    ZALEWA:
    1 szklanka oleju
    3/4 szklanki octu 10%
    0,5 szklanki cukru
    2 łyżki soli
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kolorowa sałatka warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę opłukać i poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce.
    Cebulę pokroić w kostkę. Żółtą paprykę pokroić w paski.Pęczek
    zielonej pietruszki pokroić.
    Do dużej miski przełożyć kapustę, marchew, cebulę, ogórki, paprykę
    i zieloną pietruszkę.
    Do garnka wlać olej i ocet.Dodać cukier, sól i słodką paprykę w
    proszku.
    Zalewę dokładnie wymieszać i zimną wlać do warzyw.
    Całość i odstawić na 2 godziny.Następnie nakładać sałatkę do
    słoików.
    Dokładnie zakręcać i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować