Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii z fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mój doskonały pomysł na grilla czy piknik w stylu greckim

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia: 1 sztuka
    - pomidor (czerwony): 1 sztuka
    - ogórek (zielony): 3 sztuki
    - papryka mała: 1 sztuka
    - rzodkiewki małe: 5 sztuk
    - feta kawałek: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa żołta: 150 gramów
    - sałata masłowa (liście): 5 sztuk
    - dymka: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek, dobra: 3 łyżki
    - musztarda creamy dijon: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kolorowa sałatka z grillowanej cukinii z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka z grillowanej cukinii z fetą 1. Fasolkę szparagową myjemy,odcinamy końcówki, gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy (wrzucamy do lodowatej wody, aby przerwać proces gotowania).
  • Sałatka z grillowanej cukinii z fetą 2. Cukinię umytą i osuszoną kroimy na plastry, grillujemy lekko, odkładamy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Po ostygnięciu kroimy każdy plaster na cztery części.
  • Sałatka z grillowanej cukinii z fetą 3. Sałatę umytą i osuszoną rozrywamy i dodajemy do miski. Rzodkiewki kroimy na ćwiartki, a pomidory w kostkę, podobnie ogórki i dodajemy do sałaty. Paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych kriomy w cienkie paski, wrzucamy do reszty składników. Dodajemy cukinię oraz fasolkę, którą kroimy na trzy części.
  • 4. Fetę kroimy w kostkę, a dymkę drobno kroimy. Dodajemy do reszty.
  • 5. Dressing to oliwa z oliwek extra vergin połączona z musztardą i szczyptą soli, a wszystko to dokładnie wymieszane w słoiczku z zakretką. Dressing dodajemy do sałatki i mieszamy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować