Kolorowa sałatka z włoską kapustą

0 (0 ocen)

Pięknie urozmaicona kolorystycznie sałatka z gotowaną kapustą włoską. Pozostałe składniki to marchewka, rzodkiewka, kukurydza oraz por, a do tego świeże zioła. Sałatka idealna jako dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta włoska (ok. 600 g)
    4 średnie marchewki (4 x 100 g)
    2 pęczki rzodkiewki (łącznie 300 g)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    15 cm – owy kawałek pora
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanego koperku
    3 – 4 łyżki majonezu
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki Majonez

Kolorowa sałatka z włoską kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 1. Kapustę poszatkować, następnie gotować 15 – 20 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, po czym gotować ok. 10 min w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić.
    Marchewkę przełożyć do miski, dodać osączoną kukurydzę, pokrojoną na ćwiartki rzodkiewkę oraz posiekanego pora.
  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 2. Następnie dołożyć kapustę i zieleninę. Całość wymieszać.
  • Kolorowa sałatka z włoską kapustą 3. Na końcu dodać majonez i ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować