Kolorowa szparagowa w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przystawka obiadowa fasolka szparagowa z marchewką w śmietanie

  • 20 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania fasolka szparagowa zielona
    1/2 opakowania Fasolka szparagowa żółta
    rozmaryn
    Sól morska- MŁYNEK
    1 szklanka śmietany 30 %
    3 szt marchewki
    1 kostka bulionu warzywnego
    pieprz biały
    1 łyżeczka mąki pszennej
    1 łyżka masła

Kolorowa szparagowa w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagowa i zieloną myjemy , odcinamy końce lub używamy mrożonej już gotowej - oczyszczanej. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie paseczki. W dużym szerokim garnku rozpuszczamy masło. Podsmażamy na nim marchewki i fasolki. Po ok 3 min. dolewamy ok 2 szklanki rozpuszczonego bulionu warzywnego.
  • 2. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy sola , pieprzem i rozmarynem. Zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Miksturę wlewamy do bulionu z warzywami. Gotujemy aż sosik zgęstniej. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy