Kolorowe ciasto z posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C.
2.Masa1: na mleku ugotować budynie z dodatkiem cukru, wystudzony zmiksować z masłem.
Masa2: w szklance mleka rozrobić obie mąki i cukier, resztę mleka zagotować i wlać przygotowany budyń, ostudzony zmiksować z masłem.
Masa jabłkowa:jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, uprażyć z cukrem, dodać suche galaretki i dokładnie wymieszać, pozostawić do ostudzenia.
Wymieszać składniki posypki i uprażyć. Rozpuścić galaretki.
Na biszkopt wyłożyć połowę masy 1, na to masa jabłkowa, reszta masy 1
Komentarze