Kolorowe kotleciki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i kolorowe.

  • 40 min

Składniki:

  • mięso mielone 40 dag
    marchew 1-2 szt
    cebula 1/2 szt
    papryka 1/2 szt
    kukurydza konserwowa ok 1/2 puszki
    natka pietruszki 1 pęczek
    jajko 1-2 szt
    bułka zwykła 1 szt
    sól
    pieprz
    olej
    bułka tarta

Kolorowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku albo wodzie i odcisnąć. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach (można chwilkę poddusić na łyżce masła). Natkę pietruszki opłukać i drobno posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę osączyć z zalewy.

    Przygotowane składniki dodać do mięsa, wbić jajka, dodać odciśniętą bułkę. Wszystko połączyć i doprawić dość mocno do smaku.

    Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy