Kolorowe kotlety rybne

0 (0 ocen)

W moim rodzinnym domu jadało się bardzo dużo ryb. Mój tata wędkował, więc mieliśmy dostęp do świeżych ryb.

Składniki:

  • ok. 1 kg filetów z ryby (u mnie mintaj)
    ● po pół pęczka posiekanego szczypiorku i koperku
    ● jajko
    ● posiekana cebula
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● czerstwa bułka
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 3 łyżki bułki tartej
    ● łyżeczka przyprawy do ryb
    ● olej
    ● sól, pieprz

Kolorowe kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i kroimy w małe kawałki. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w mleku, a następnie odciskamy. Mieszamy z rybą i papryką. Wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, przyprawę do ryb, zieleninę, sól i pieprz. Dodajemy cebulę. Mieszamy. Formujemy kotlety. Smażymy na oleju z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy