W moim rodzinnym domu jadało się bardzo dużo ryb. Mój tata wędkował, więc mieliśmy dostęp do świeżych ryb.
Składniki:
ok. 1 kg filetów z ryby (u mnie mintaj)
● po pół pęczka posiekanego szczypiorku i koperku
● jajko
● posiekana cebula
● 1/2 czerwonej papryki
● czerstwa bułka
● 1/2 szkl. mleka
● 3 łyżki bułki tartej
● łyżeczka przyprawy do ryb
● olej
● sól, pieprz
Kolorowe kotlety rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety myjemy i kroimy w małe kawałki. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Bułkę moczymy w mleku, a następnie odciskamy. Mieszamy z rybą i papryką. Wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, przyprawę do ryb, zieleninę, sól i pieprz. Dodajemy cebulę. Mieszamy. Formujemy kotlety. Smażymy na oleju z obu stron.
Komentarze