Pyszne kotleciki z piersi kurczaka na kolorowo ze szczypiorkową nutką ..podawać z ziemniakami i surówką
40 min
Składniki:
na 4 kotlety:
1 pierś podwójna z kurczaka
4 plasterki sera żółtego
1/4 sztuki papryki czerwonej
2 ogórki konserwowe
pęczek szczypiorku
sól,pieprz czarny z młynka do smaku
2 jajka
4 łyżki mąki
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Kolorowe mięsne zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,dzielimy na porcje,rozbijamy delikatnie ręką lub tłuczkiem do mięsa,oprószyć solą i pieprzem do smaku z każdej strony. paprykę i ogórka pokroić na paseczki,szczypiorek umyć i posiekać nożem.
Na rozbite i posolone płaty układać po plasterku sera ,na wierzch paski ogórka i papryki i posypać grubo szczypiorkiem zawinąć roladki i panierować kolejno w mące ,rozmąconym jajku i bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Podawać z bukietem surówek.
Komentarze