kolorowe muszelki z kurczakiem

4.5 (182 ocen)

  • 30 min

To pomysł na szybki obiad, którego przygotowanie zajmie nie więcej niż pół godziny. Takie danie możemy podać również na ciepłą kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • dla 3 osób:
    2 szklanki makaronu kolorowe muszelki
    duża pierś z kurczaka
    200 g pieczarek
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żółtej papryki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól himalajska
    pieprz
    bazylia
    oregano
    łyżka oleju
    zielone papryczki i czerwone papryczki chilli (można pominąć)
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Kolorowe muszelki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki, cebulę posiekać. Mięso pokroić w niewielkie kostki. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać mięso, smażyć chwilę. Wrzucić pieczarki, rozdrobniony czosnek i papryki, odrobinę posolić i smażyć kilka minut. Koncentrat rozrobić w połowie szklanki wody i wlać do mięsa. Przyprawić według gustu i gotować jeszcze chwilę. Na końcu można dodać plasterki papryczek. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.

Porady

Na środku talerza ułożyć potrawkę mięsną w wokół makaron. Można także wymieszać makaron z potrawką jeszcze na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Kurczak Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować