Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii

4.5 (183 ocen)

  • 15 min

Szybki obiad dla wielbicieli makaronów

  • 15 min

Składniki:

  • 450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla ( makaron musi być ciepły)
    1 duża cukinia
    1 kalafior, podzielony na różyczki, ugotowany al dente w osolonej wodzie
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    suszona bazylia
    sól do smaku
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek, po chwili dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, obsmażamy. Dodajemy następnie różyczki kalafiora oraz makaron, suszoną bazylię i doprawiamy do smaku, mieszamy, po 3 minutach makaron jest gotowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować