Kolorowe placki

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Apetycznie wyglądają, mają ciekawy smak i nie są pracochłonne.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 2 szkl. mleka
    ● 1,5 szkl. mąki pszennej
    ● 6 łyżeczek mąki ziemniaczanej
    ● marchewka
    ● 30 dag papryki (żółtej i czerwonej)
    ● 30 dag mielonki mięsnej (lunch meat)
    ● 3 łyżki startego żółtego sera
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● 2 cebule
    ● sól, pieprz
    ● keczup
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki

Kolorowe placki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papryki usuwamy
    gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy
    w małą kostkę. Cebule
    i mielonkę
    również kroimy
    w małą kostkę.
    Marchewkę ścieramy
    na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Do warzyw i mielonki dodajemy
    ser, jajka, obie mąki, 1/2
    łyżeczki wody, mleko i natkę.
    Mieszamy i doprawiamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Masę nabieramy łyżką
    i smażymy placki tak jak
    ziemniaczane. Podajemy na
    ciepło polane keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować