Kolorowe risotto

4.5 (187 ocen)

Risotto w tym wydaniu smakuje całej mojej rodzinie. Mnie osobiście prócz smaku urzeka swoimi kolorami.

Składniki:

  • Składniki:
    • 250 g ryżu,
    • 600 ml wody,
    • 0,5 kostki rosołowej,
    • 1 łyżeczka curry,
    • 1 cukinia,
    • 1 duża czerwona papryka,
    • 0,5 pora,
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • Olej do smażenia,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Papryka do smaku,
    • Sól do smaku,
    • Olej do smażenia,
    • Łyżka masła,
    • Natka pietruszki do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowe risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w grubą kostkę, nacieramy przyprawami i smażymy na oleju do miękkości.
    Por kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dokładamy do niego pokrojoną w kostkę paprykę oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Całość doprawiamy do smaku i chwilkę razem smażymy do miękkości.
    Miedzy czasie przygotowujemy ryż.
    Masło roztapiamy w garnku. Do rozpuszczonego wsypujemy ryż. Smażymy koło 1 minutę. Następnie podlewamy częścią wody. Dokładamy kostkę i gotujemy. Dokładamy curry oraz stopniowo pozostałą wodę. Trzymamy ryż na ogniu do wchłonięcia przez niego płynu, po czym zdejmujemy.
    Gotowy ryż łączymy z wcześniej przygotowanymi warzywami oraz filetem. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło udekorowany natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować