Kolorowy makaron z mięsem i papryką

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

SMACZNIE , PROSTO I KOLOROWO:) To spaghetti z trzykolorowym makaronem nie tylko smakowało wysmienicie ale tez i tak wygladało-polecam:)

  • 40 min

Składniki:

  • 400 g makaronu trzykolorowego , swiderki Fusilli
    1 cebula
    500 g mięsa mielonego garmażeryjnego drobno rozdrobnionego
    1czerwona papryka
    2 ząbki czosnku
    około 100 g koncentratu pomidorowego
    mała puszka pomidorów ,
    oregano,
    rozmaryn,
    sól himalajska,
    świezo zmielony pieprz kolorowy z młynka,
    słodka papryka mielona,
    oliwa do smażenia ,
    2 łyzki startego parmezanu
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Kolorowy makaron z mięsem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Trzykolorowy makaron ugotowac w lekko osolonej wodzie, odcedzić.


    2. Cebule obrać , pokroić w drobną kostkę,podsmażyć na oliwie wraz ze zmiażdżonym czosnkiem .
    Paprykę umyć , osuszyć pokroić w wiekszą kostkę, podsmażyć, połączyć z cebulą i czosnkiem .
    Do tych składników dodać mięso i ponownie podsmazyć.Doprawic do smaku przyprawami i ziołami.
    Dołożyć puszkę pomidorów wraz z zalewą , koncentrat pomidorowy pozostawic na ogniu 3-4 minuty , od czasu do czasu mieszając.
    Na koniec jeszcze raz doprawic do smaku.


    3. Kolorowe świderki wyłożyc na talerze, polać sosem i posypać startym parmezanem.
    Smacznego.

Porady

4 porcje

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować