1.Jajka posolić, dodać cukier i ubić na puszystą masę robotem. Dodać wodę i olej, wymieszać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Tortownice natłuścić wlać 2/3 ciasta do większej tortownicy, pozostałą masę 1/3 do mniejszej. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 30 minut w temp. około 180 stopni.
Galaretki, każdą rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić według przepisu, podzielić na pół. Do jednej części dodać czerwoną galaretkę a do drugiej cytrynową. Zmiksować robotem. Placki biszkoptów przekroić na 2 części, nasączyć ponczem(2 łyżki cukru, sok z 1 cytryny wymieszać). Na spód większego placka rozsmarować krem z czerwoną galaretką, wylać tężejącą pomarańczową galaretkę, przykryć plackiem. Posmarować mniejszy placek masą z galaretką cytrynową, wylać pół galaretki agrestowej, przyłożyć plackiem. Na wierzchu i bokach rozsmarować pozostałą masę. Udekorować galaretką zieloną, posypką czekoladową.
Brzegi wyrównać dodatkowo pokruszonym ciastem biszkoptowym, które pozostało po wyrównaniu brzegów ciasta. Schłodzić.
Komentarze