Kolorowy serniczek z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 warstwa - serki przekładamy do miski. Dodajemy aromat, cukier i żelatynę-fix przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Wszystko miksujemy. Przekładamy do tortownicy, której dno wykładamy papierem do pieczenia. Odstawiamy do lodówki lub zamrażarki do stężenia.
2.2 warstwa - galaretkę zmiksować ze szklanką wrzątku na jednolity płyn. Dodać cukier i ser. Ponownie zmiksować. Wlać do tortownicy na stężoną już pierwszą warstwę. Odstawić do stężenia.
3.3 warstwa - galaretki zmiksować z wrzątkiem na jednolity płyn. Dodać ser, cukier i ponownie zmiksować. Na stężonej 2 warstwie w tortownicy poukładać pokrojone w kostkę brzoskwinie i zalać przygotowaną galaretką. Odstawić do stężenia.
4.4 warstwa - galaretkę zmiksować z wrzątkiem, dodać cukier i ser i ponownie zmiksować. Całość przekładamy na stężoną 3 warstwę. Odstawiamy do stężenia.
5.5 warstwa - galaretkę miksujemy z wrzątkiem i cukrem na jednolity płyn. Na stężoną 4 warstwę układamy pokrojone w kostkę truskawki a na sam środek - pozostałe brzoskwinie. Zalewamy powoli przygotowaną galaretką i pozostawiamy do stężenia.
Komentarze