Kolorowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotowuje ciasto: oddzielam żółtka od białek. Żółtka, margarynę i cukier ucieram na jasny krem. Mieszam z przesianą mąą i proszkiem do pieczenia i olejem. 2. Białka ubijam, mieszam z ciastem. Część ciasta rozsmarowuje w blaszce. Resztę dzielę na 3 porcje. Jedną łączę z makiem, drugą z kakao, a trzecią z bakaliami. 3. Przygotowuję masę serową. Żółtka ucieram z cukrem i margaryną. Następnie, wciąż ucierając, małymi porcjami dodaję ser i kaszę. Z białek ubijam sztywną pianę, delikatnie mieszam z masą serową. 4. Na ciasto w formie wylewam masę serową, a na nią naprzemiennie różne kolory pozostałego ciasta. Piekę 60min w temp 180st. C. Studzę, oprószam cukrem.
Komentarze