500 g sera twarogowego ( u mnie wiaderko President )
5 suszonych pomidorów w oleju z ziołami
5 czarnych oliwek
cebula cukrowa
łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą
łyżeczka słodkiej papryki
sól
łyżka żelatyny
majonez do posmarowania
dekoracja: liście roszpunki, natka pietruszki , małe pomidorki, oliwki
Kopuła serowa śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory, oliwki i cebulę pokroić w drobniutką kostkę . Dodać do twarogu. Wymieszać z pieprzem , papryką i solą.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl gorącej wody. Wystudzić i dodać do twarogu.
Miseczkę wyłożyć folią spożywczą i wypełnić ok 1/3 twarogiem i posypać papryką słodką. Ponownie wyłożyć twarożek i ponownie przesypać papryką. Wyłożyć ostatnią porcję twarożku . Zostawić , najlepiej na noc , w lodówce do stężenia. Wyłożyć na talerzyk , przykładając do miseczki i odwrócić . Zdjąć folię.
Posmarować bardzo delikatnie majonezem i udekorować wg uznania.
Smacznego.
Komentarze