kopytka ryżowo - cynamonowe

4.49 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób

mięciutkie, pachnące i smaczne po prostu idealne. Jak byłam mała uwielbiałam je dużo bardziej niż tradycyjne kopytka z ziemniaków.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • szklanka ugotowanego ryżu
    łyżeczka cynamonu
    2 łyżki ciepłej wody
    2 łyżeczki cukru
    pół szklanki mąki + do podsypania
    dżem jabłkowy
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kopytka ryżowo - cynamonowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotowany ryż zmieszać z cukrem, cynamonem i mąką, Dodać wode i zagniatać ciasto jak na kopytka podsypując mąkę żeby ciasto się nie kleiło. Formować wałeczki i wycinać kopytka.
  • 2. Kopytka wrzucać na wrzątek i gotować 2 min od wypłynięcia. Przerzucić na sito ipolać leciutko ciepłą wodą. Podawać z ulubionym dżemem chociaż moim zdaniem najlepiej smakują polane dżemem jabłkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować