Kopytka w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praske. Studzimy.
2.Do chłodnych ziemniaków dodajemy mąki, jajko i szczyptę soli. Wyrabiamy ciasto, formujemy kopytka i gotujemy.
3.Cebule kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Pieczarki obieramy, kroimy i dodajemy na patelnie. Cukinie kroimy w grubą kostkę, paprykę w krótkie strączki, dokładamy do pozostałych warzyw. Czosnek przeciskamy i dodajemy na patelnie. Smażymy do miękkości. Zalewamy szklanką wody, w osobnej szklance przyrządzamy sos zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zalewamy warzywa i dusimy aż sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku.
4.Kopytka odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy je przygotowanymi warzywami. Smacznego.
Komentarze