Kopytka z serami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mają dość oryginalny smak. Zachwycą tych, którzy lubią ser pleśniowy.

Składniki:

  • ● 1 kg ziemniaków
    ● jajko
    ● sól
    ● 1/2 kg mąki
    Sos: 10 dag sera z niebieską pleśnią
    ● 20 dag twarogu
    ● 6 łyżek mleka
    ● gałka muszkatołowa
    ● 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kopytka z serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i gotujemy. Odcedzamy,
    przepuszczamy przez praskę
    i studzimy. Zagniatamy z jajkiem,
    mąką i solą na gładkie
    ciasto. Formujemy wałeczki,
    lekko spłaszczamy i kroimy
    ukośnie w 3-cm kawałki. Gotujemy
    w osolonej wodzie
    5 minut od wypłynięcia.
  • 2. Ser rozkruszamy. Mieszamy
    z twarogiem i mlekiem.
    Doprawiamy do smaku i lekko
    podgrzewamy. Polewamy kopytka
    i posypujemy natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować