KOPERKOWE KOPYTKA

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

aromatyczne kopytka idealne na obiad.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 KG UGOTOWANYCH ZIEMNIAKÓW,
    30-35 DAG MĄKI KRUPCZATKI,
    2 JAJA,
    PĘCZEK KOPERKU, SÓL, PIEPRZ

Koperkowe kopytka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KOPEREK POSIEKAĆ, ZIEMNIAKI PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ, DODAĆ MĄKĘ ROZKŁÓCONE JAJKA, ODROBINĘ KOPERKU, SÓL,PIEPRZ. ZAGNIEŚĆ CIASTO, NA POSYPANEJ MĄKA STOLNICY FORMOWAĆ WAŁECZKI I POKROIĆ UKOŚNIE.W GARNKU ZAGOTOWAĆ OSOLONĄ WODĘ, KLUSKI WRZUCAĆ NA WRZĄTEK, GOTOWAĆ AŻ WYPŁYNĄ.PODAWAĆ POSYPANE KOPERKIEM.

Porady

KOPYTKA MOŻNA POSYPAĆ SKWARKAMI Z WĘDZONEGO BOCZKU.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy