Koperty schabowe z pieczarkami i serem

4.5 (162 ocen)

Takie roladki zrobiłam rodzinie na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 800g schabu bez kości
    60 dag pieczarek
    1 cebula
    10 dag sera żółtego
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz, wegeta

    Panierka:
    mąka pszenna
    bułka tarta
    2-3 jajka
    3 łyżki mleka
    szczypta wegety
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Koperty schabowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Sporządzić farsz: pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, poddusić z niewielką ilością wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu. Pieczarki odcedzić z nadmiaru soku, połączyć z cebulą i potartym serem na tarce o drobnych oczkach, wymieszać i doprawić do smaku.
  • schab 2. Schab oczyścić, pokroić na 1cm plastry i cienko rozbić. Posolić i posypać pieprzem.
  • nakładanie farszu 3. Na rozbity schab nałożyć farsz, rozsmarować.
  • zwijanie w kopertę 4. Zwinąć w kopertę.
  • 5. Koperty panierować w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem oraz w bułce tartej.
  • 6. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować