Koperty z ciasta francuskiego ze szparagami, szynką i serem.

4.5 (169 ocen)

  • 25 min

Szybka, smaczna i pięknie prezentująca się przystawka. Idealna, kiedy mamy niewiele czasu na przygotowanie czegoś pysznego dla niespodziewanych gości.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    1 pęczek zielonych/białych szparagów(12 sztuk)
    6 plasterków miękkiego sera
    6 plasterków wędzonej szynki ( z kurczaka, lub naszej ulubionej :))
    rozbełtane 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Ser

Koperty z ciasta francuskiego ze szparagami, szynką i serem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy , osuszamy. Łamiemy zdrewniałe końce, z białych szparagów ściągamy skórkę.
  • 2. Ciasto francuskie dzielimy na 6 dużych kwadratów.
    Na każdy z nich kładziemy plasterek szynki, na to 2 szparagi, potem ser i zlepiamy przeciwne boki.
  • 3. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut(aż się zarumienią na złoto).

    Podajemy ciepłe.

Porady

Koperty można przygotować wcześniej, schłodzić i upiec na chwilę przed przyjściem gości.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szparagi Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować