Kopertki z łososiem i szpinakiem

4.45 (178 ocen)

Szybka przekąska dla niespodziewanych gości

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Łosoś wędzony 100g
    Szpinak mrożony (około 200g)
    4 ząbki czosnku
    1 łyżeczka masła
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kopertki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i poddusić, dodać czosnek przepuszczony przez praskę i masło. Doprawić solą i pieprzem i dusić, aż wyparuje woda.
    Pozostawić do przestudzenia.
  • 2. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, nakładać na nie wcześniej przygotowany szpinak i na to kawałek łososia wędzonego. Wszystko zawinąć w kopertę.
    Piec w piekarniku w temp około 200’ do zarumienienia (około 20min)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Łosoś Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować