KORECZKI z ZIELONEGO OGÓRKA z SERKIEM i OLIWKAMI

4.51 (146 ocen)

  • 15 min

Efektowna i lekka przekąska do przygotowania w kilka chwil tzw. finger food!

  • 15 min

Składniki:

  • 2 duże zielone ogórki
    100 g serka kanapkowego (typu philadelfia)
    parę czarnych oliwek
    mięta lub natka z pietruszki
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Sushi

Koreczki z zielonego ogórka z serkiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki (ja używam obieraczki do warzyw). Oliwki pokroić w drobną kosteczke. Miętę rozdrobnić.
  • 2. W miseczce polaczyc serek z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i oliwkami. Doprawić solą i pieprzem.
  •  KORECZKI z ZIELONEGO OGÓRKA z SERKIEM i OLIWKAMI 3. Na plasterkach ogórka rozsmarować trochę serka a nastepnie posypać miętą, zwinać w rulonik, a następnie przepić patyczkiem do koreczków. Buon Appetito!

Porady

Jesli ogorki sa wodniste, po pokroojeniu ich w plasterki nalezy rozlozyc je na reczniku papierowym i chwilke odczekac.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować