Koreczkowy jeż

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealnie sprawdzi się na imprezach.

Składniki:

  • Duże jabłko
    Czerwona papryka
    10 dag żółtego sera
    Ogórek
    Ok. 30 zielonych oliwek bez pestek
    10 dag kiełbasy np. śląskiej
    Pęczek rzodkiewek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Koreczki Ser

Koreczkowy jeż - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko, paprykę, ogórka rzodkiewki myjemy i osuszamy.
    Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Ogórka obieramy.
    Dół jabłka odcinamy, tak by można je było postawić.
    Warzywa, kiełbasę i ser kroimy w kostkę podobnej wielkości.
  • 2. Na wykałaczki nabijamy na przemian paprykę, ser, kiełbasę, rzodkiewki, ogórka i oliwki. Wbijamy w jabłko tak, by powstał jeż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Rzodkiewka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować