Aromatyczna korma z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Danie kuchni indyjskiej. Ze starego kalendarza, ale miałam zapisane tylko składniki. Wykonanie - to już moja wersja. Dodałam od siebie kostkę rosołową i sos chili

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg piersi kurczaka
    1 średnia cebula
    1 jabłko
    1 banan
    1 puszka mleczka kokosowego
    1/2 cytryny
    3-4 łyżki przyprawy curry
    3 łyżki masła klarowanego lub oleju
    kostka rosołowa
    1 łyżka sosu chili (ja dałam chili z cytryną, ale może być słodko-kwaśny lub inny)
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Aromatyczna korma z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w niezbyt dużą kostkę. Cebulę, jabłko i banana również w kostkę.
  • 2. Na maśle (lub oleju) podsmażamy cebulę, dodajemy kurczaka, smażymy razem aż mięso zbieleje.
  • 3. Dodajemy owoce, skórkę z cytryny i mleczko kokosowe. Mieszamy i dusimy razem ok. 15 min.
  • 4. Dodajemy curry, sok z cytryny i sól do smaku.
  • 5. Kormę podajemy z ryżem posypaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować