Ciasto kostka cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek, z białek ubijamy sztywną pianę , ciągle ucierając dodajemy żółtka i cukier a następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlewamy do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia o wymiarach 40x26 i pieczemy 25 minut w temperaturze 180C. Studzimy i kroimy na pół.
2.Kawę zaparzamy w szklance wrzątku, studzimy i nasączamy oba biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod sam koniec dodajemy cukier puder i cappuccino. Powoli wlewamy przestudzoną żelatynę i mieszamy . Masą przekładamy biszkopt.
3.Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i często mieszamy. Rozpuszczoną gorącą czekoladę rozsmarowujemy na cieście i posypujemy wiórkami kokosowymi
Komentarze