Kostka cappucino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć do białóści, dodać przestudzoną czekoladę, zmiksować.
Kawę rozpuścić w łyżce gorącej wody. wmiksować. Dodać cukier
Białka wbić do naczynia, żółtka dodawać kolejno do masy i miksować. Dodawać przesianą mąkę z proszkiem. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą. Piec w formie 23 na 25 wyłożonej papierem do pieczenia, w temp. 170C 25-30 min.
2.Po wystudzeniu ciasto przekroić na połowę, na dolną część wyłożyć masę cappucino:
Mascarpone wymieszać z cappucino. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody, przestudzić. Kremówkę ubić, wmiksować cukier, dodać masę mascarpone i na koniec żelatynę. Przykryć drugim kawałkiem ciasta.
3.Masa śmietanowa:
Kremówkę ubić z cukrem i śmietan fixem.
Wyłożyć na górę ciasta. Oprószyć kawą cappucino.
Komentarze