Kostka alpejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto :
białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i ubijamy do uzyskania lśniącej masy ,następnie dodajemy żółtka, dokładnie mieszamy a następnie wsypujemy przesianą mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie mieszamy.Na koniec dodajemy oliwę i też delikatnie mieszamy .Wykładamy na blachę (36x21),wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st na około 20-30 minut
2.Krem:
masło z margaryną miksujemy na puszysty krem , stopniowo dodajemy ajerkoniak miksujemy nadal ,Bezy kruszymy (nie za drobno ) i dodajemy do kremu.Krem wykładamy na ostudzony kakaowy biszkopt.
3.Zimną śmietanę kremówkę miksujemy na sztywno z 2 śmietan -fiksami i wykładamy na krem bezowy .Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę.
Porady
Krem należy robić w dużej misce , żeby po dołożeniu bez można było go dokladnie wymieszać
Komentarze