Kostka alpejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:
BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ POD KONIEC DODAJĄC CUKIER.NASTĘPNIE NA WOLNYCH OBROTACH DODAĆ ŻÓŁTKA.
NA KONIEC WMIESZAĆ STOPNIOWO SZPATUŁKĄ SYPKIE SKŁADNIKI(WCZEŚNIEJ POŁĄCZONE).
PIEC W TEMP. 180stop.C PRZEZ OKOŁO 30MIN.
DO SUCHEGO PATYCZKA.
MASA KAJMAKOWA:
MASŁO UTRZEĆ NA PUSZYSTĄ MASĘ I STOPNIOWO DODAWAĆ KAJMAK.PO DOKŁADNYM POŁĄCZENIU SKŁADNIKÓW DODAJEMY POŁAMANE BEZY I MIESZAMY DELIKATNIE ŁYŻKĄ.
ŚMIETANA:
ŚMIETANĘ UBIJAMY Z FIXEM I CUKREM NA SZTYWNĄ PIANĘ.
NA ZIMNY BISZKOPT NAKŁADAMY MASĘ KAJMAKOWĄ,NA TO BITĄ ŚMIETANĘ I POSYPUJEMY GORZKĄ LUB MLECZNĄ CZEKOLADĄ STARTĄ NA MAŁYCH OCZKACH.
Porady
Najlepiej kroić ciasto po kilku godzinach przetrzymania w lodówce.
Komentarze