Kostka królowej bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żołtka, obie mąki i pół szklanki mleka dobrze wymieszać by nie powstały gródk.Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym dodać smietanę wymieszać i zagotować.Teraz dodać wcześniej przygotowane żółtka z mąkami. Wszystko energicznie mieszać i zagotować. Ma powstać aksamitny budyń.Masło miksujemy do białości i stopniowo dodajemy wystudzony już budyń.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.Na dnie układamy ściśle herbatniki.Wykładamy połowę kremu. Teraz układamy kolejną warstwę ciastek , a na nie resztę masy.Znów układamy warstwę herbatnikową.Na koniec smarujemy masą krowkowo czekoladową Całość posypujemy posiekanymi orzechami.
Porady
ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na cały dzień
Komentarze