Kostka sernikowa z brzoskwiniami i galaretką - na zimno

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dziś delikatny sernik z kawałkami brzoskwiń i galaretką cytrynową dla przełamania smaku. Orzeźwiający i przywołujący lato sernik na zimno.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    1kg sera białego śmietankowego
    450g jogurtu brzoskwiniowego (może być z kawałkami owoców)
    100g cukru
    brzoskwinie z puszki (duża puszka)
    3 łyżki żelatyny
    100ml gorącej wody
    2 galaretki cytrynowe
    biszkopty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kostka sernikowa z brzoskwiniami i galaretką - na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Tortownicę wykładamy biszkoptami, galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 0,7l gorącej wody, odstawiamy do stężenia.



  • 2. Ser biały, jogurty oraz cukier miksujemy na gładką masę. Dodajemy ostudzoną żelatynę, miksujemy aż płyn połączy się z masą serową. Brzoskwinie wyciągamy z puszki, odsączamy i kroimy w kostkę, dodajemy do masy serowej, mieszamy lub delikatnie miksujemy.
  • 3. Masę serową wlewamy powoli do tortownicy, wstawiamy ciasto do lodówki na 6-8godzin. W trakcie chłodzenia wlewamy na sernik tężejące galaretki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Galaretka Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować