Kostka arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka, ubijając. Wysypać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem blachy o wymiarach 39x24cm. Piec około 25 min w temperaturze 170 stopni C.
2.Warstwa I
Arbuza zmiksować. Podgrzać i wsypać galaretki. Dosłodzić jeśli mamy bardzo kwaśny arbuz. Całość lekko zagotować i mieszać do całkowitego rozpuszczenia galaretek.
Masę wystudzić i wylać na biszkopt. Schłodzić w lodówce. Ułożyć herbatniki.
3.Warstwa II:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Odstawić do aby wystygło. Następnie wymieszać z serkami. Wylać na I warstwę. Schłodzić w lodówce.
Komentarze