Smak lata zamknięty w chrupiących koszyczkach. Idealna przekąska, dzięki której nie umrzesz z głodu przed komputerem. Pyszna alternatywa dla zwykłej kanapki lub tosta.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- kromki chleba tostowego: 8 sztuk
- masło rozrtopione: 50 gramów
- ser feta: 50 gramów
- pomidorki cherry: 8 sztuk
- oliwki czarne i zielone: 8 sztuk
- natka pietruszki: 1 sztuka
Koszyczki śródziemnomorskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odkroić skórkę z chleba. Każdą kromkę rozwałkować, a następnie posmarować roztopionym masłem.
2.W zagłębienia w foremce do muffinek wcisnąć folię aluminiową (pociętą na duże kwadraty). Kromki układaj w zaglębieniach, dociskając do brzegów, tak aby powstały chlebowe koszyczki. Piekarnik rogrzej do 190 stopni. Kromki zapiekaj w piekarniku przez około 15 minut
3.Pomidorki przekrawaj na pół. Ser feat pokrój w kostkę. Oliwki pokrój na plasterki.
Wyjmij koszyczki z foremki i pozwól im lekko ostygnąć. Do każdego nakładaj pomidorki, oliwki, ser feta oraz natkę pietruszki dla ozdoby. Smacznego!
Komentarze