Kotleciki dla roślinożerców

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kotlety są wyjątkowo smaczne. Zajadają się nimi nawet ci, którzy na ogół wolą mięso.

Składniki:

  • ● torebka ryżu
    ● 25 dag grzybów
    ● cebula
    ● marchewka
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● bułka tarta
    ● tłuszcz do smażenia

Kotleciki dla roślinożerców - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki dla roślinożerców 1. Cebulę obieramy, kroimy
    w kostkę i podsmażamy, aż
    będzie szklista.
  • Kotleciki dla roślinożerców 2. Marchewkę obieramy, gotujemy
    w całości, a następnie kroimy w kostkę. Grzyby
    oczyszczamy, płuczemy, gotujemy,
    odcedzamy i przelewamy
    zimną wodą. Osączone
    przepuszczamy przez maszynkę
    albo drobno kroimy.
  • Kotleciki dla roślinożerców 3. Ryż gotujemy w lekko osolonej
    wodzie zgodnie z przepisem
    na opakowaniu. Po ugotowaniu
    studzimy.
  • Kotleciki dla roślinożerców 4. Wszystkie składniki mieszamy,
    wbijamy jajko i doprawiamy.
    Formujemy kotleciki, obtaczamy
    w bułce tartej i smażymy
    na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Kotleciki z kurczaka