Kotleciki holenderskie

4.5 (192 ocen)

  • 30 min

Mieszkając w holandii często je jadłam. Najlepiej smakują z pomidorami i cebulką. Kotlety są proste w wykonaniu i tanie.

  • 30 min

Składniki:

  • -pierś z kurczaka
    -jajko
    -płatki kukurydziane
    -sól,pieprz, koperek suszony
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki holenderskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki kukrydziane kruszymy na drobniejsze kawałeczki. Filet dzielimy na kotlety, następnie rozbijamy tłuczkiem. Do jajka dodajemy przyprawy. Kotlety moczymy w rozkłuconym jajku, nastepnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy jak normalne schabowe.

Porady

Im drobniej pokruszymy płatki tym lepiej się przyczepią do fileta w jajku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować