Kotleciki jaglane z kurczakiem, kalafiorem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Odcedzić i przelać zimną wodą.
Marchewkę obrać ze skórki i razem z różyczkami kalafiora ugotować do miękkości,odcedzić ,przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki
2.Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju,dodać pokrojone w kosteczkę mięso i dusić przez około 10 minut.
Płatki zalać 50 ml ciepłej wody i pozostawić na chwilkę.
3.Do nasiąkniętych płatków dodać ugotowaną kaszę jaglaną,podsmażone mięso z cebulą,kalafior i marchewkę,mąkę,jajko oraz przyprawy,dokładnie wymieszać i formować okrągłe kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Komentarze