Kotleciki jajeczno-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy, studzimy i obieramy z łupin
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie
Pieczarki myjemy kroimy w cienkie plastry
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i szklimy,
Dodajemy plastry pieczarek i smażymy, po czym studzimy
2.Jajka kroimy w kostkę,
3.dodajemy twaróg, przesmażone pieczarki, mąkę, pogniecione za pomocą widelca ziemniaki , wsypujemy słonecznik i pestki z dyni i wyrabiamy
4.Z powstałej masy lepimy małe kotleciki , panierujemy w tartej bułce
5.Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
6.Usmażone kotleciki podajemy z ulubionym sosem z ziemniakami,frytkami lub ryżem do wyboru .... oraz z sałatką lub surówką:)
Porady
Kiedy przyrządzam te kotleciki smażę więcej pieczarek niż podałam w przepisie , bo z reszty przesmażonych pieczarek robię do nich sos pieczarkowy
Komentarze