Kotleciki jajeczne

5 (191 ocen)

  • 60 min

Smaczny, bezmięsny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo i 1 surowe
    100 g pieczarek
    1 cebulka
    1 kromka czerstwego chleba
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotleciki jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę zeszklić. Jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać pieczarki, cebulę, koperek i surowe jajko. Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do masy jajecznej. Całość doprawić sola i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i rzodkiewki. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować