Kotleciki mięsno-jajeczno-ziemniaczane z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczne i syte kotleciki.

  • 50 min

Składniki:

  • Na 8 kotletów:
    ok. 9 średnich ziemniaków
    3 jajka ugotowane na twardo
    ok. 20dkg mięsa mielonego
    1 średnia cebulka
    1 łyżka mąki
    1 jajko
    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
    vegeta
    pieprz
    papryka słodka
    koperek

Kotleciki mięsno-jajeczno-ziemniaczane z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09i5a4v 1. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
    Cebulkę i mięsko smażymy na oleju rzepakowym ok. 6 min.

    Ugotowane ziemniaki tłuczemy razem z jajkami, dodajemy mięso z cebulą, przyprawiamy, wbijamy jajko. Dodajemy ok. pół szklanki bułki tartej i łyżkę mąki.

    Dokładnie mieszamy.
  • image-27jwoui 2. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron.
    Gotowe posypujemy koperkiem.
    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy