Kotleciki siekane czosnkowo – majonezowe

4.95 (155 ocen)

  • 20 min

Moja Oleńka jak większość 4 latków jest sceptycznie nastawiona do wszelkich nowości kulinarnych. Jednak te kotleciki mej dość wybrednej córci bardzo posmakowały. Niewątpliwą zaletą jest to, że nawet po odgrzaniu na drugi dzień w mikrofalówce smakują jakby były dopiero zrobione. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki musztardy
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    Szczypta ostrej papryki
    Ulubione zioła
    Łyżeczka Vegety
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.95 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki siekane czosnkowo – majonezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Czosnek zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Mięso połączyć z czosnkiem, majonezem, musztardą i przyprawami, zostawić na noc w lodówce. Następnie jajka wymieszać z mąką i wlać do mięsa, dokładnie wymieszać. Smażyć kotleciki na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować