Smakosze ryżu docenią połączenie go z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 20 min
Składniki:
4 szkl wody
2 szkl ryżu
kostka rosołowa
sól
pieprz
20 dag mięsa mielonego
1 cebula
przyprawa do kurczaka
20 dag sera żółtego
sos słodko-kwaśny
jajko
bułka tarta
Kotleciki ryżowe z sosem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wody dodajemy kostkę rosołową i ryż. Gotujemy do czasu, gdy woda całkowicie wyparuje. Do ryżu dodajemy podsmażoną cebulę i mięso podsmażone z przyprawą do kurczaka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy kotleciki i w każdy wciskamy kostkę sera. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy polane sosem słodko-kwaśnym.
Porady
Jeżeli lubimy pikantniejsze potrawy możemy użyć sosu meksykańskiego.
Komentarze