Kotleciki ryżowe z sosem słodko-kwaśnym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Smakosze ryżu docenią połączenie go z sosem słodko-kwaśnym

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 szkl wody
    2 szkl ryżu
    kostka rosołowa
    sól
    pieprz
    20 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    przyprawa do kurczaka
    20 dag sera żółtego
    sos słodko-kwaśny
    jajko
    bułka tarta

Kotleciki ryżowe z sosem słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody dodajemy kostkę rosołową i ryż. Gotujemy do czasu, gdy woda całkowicie wyparuje. Do ryżu dodajemy podsmażoną cebulę i mięso podsmażone z przyprawą do kurczaka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy kotleciki i w każdy wciskamy kostkę sera. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na złoty kolor. Podajemy polane sosem słodko-kwaśnym.

Porady

Jeżeli lubimy pikantniejsze potrawy możemy użyć sosu meksykańskiego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy