Kotleciki rybno-jaglane

0 (0 ocen)

Moja rodzina nie chce jeść ryb i kotletów rybnych z samego mięsa, muszę więc kombinować. Tym razem wersja z kasza jaglaną

Składniki:


  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    300 g filetów rybnych
    1 jajko
    1 łyżeczka zielonej czubricy
    Sól i pieprz czarny do smaku
    Bułka tarta do panierowania
    Olej rzepakowy do smażenia

Kotleciki rybno-jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Surową rybę i ugotowaną kaszę jaglaną zmielić w maszynce do mięsa. wbić jajko i wymieszać dokładnie.

    Wsypać czubricę i doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać ponownie i odstawić na 10 minut.

    Nabierać łyżką porcje masy, formować w dłoniach kotleciki, panierować w bułce tartej.

    Kłaść kotleciki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

    Kotleciki podawać z surówką z kapusty kiszonej i marchewki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy