Kotleciki rybne z curry

4.5 (143 ocen)

Kotlety rybne z dodatkiem zielonej papryki, szczypiorku i szczyptą curry.

Składniki:

  • 250 g morskiej ryby (bez ości i skory)
    1 zielona papryka
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 duży ziemniak
    1 jajko
    1 czubata łyżka serka kanapkowego śmietankowego
    1 łyżka curry łagodnej
    2 szczypty pieprzu cayenne
    sól
    bułka tarta
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Ryba

Kotleciki rybne z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki rybne z curry 1. Ziemniaka ugotować, rozgnieść dokładnie widelcem, odczekać aż wystygnie. W tym czasie rybę pokroić na kawałki, włożyć do blendera, zmielić na drobna masę. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szczypiorek, serek kanapkowy, jajko, curry, sól, pieprz cayenne i rozgniecionego ziemniaka. Wymieszać całość dokładnie, wstawić do lodówki na 20 minut aby masa schłodziła się ( wtedy łatwiej będzie formować kotlety). Po upływie podanego czasu można formować kotleciki, obtoczyć lekko w bułce tartej. Smażyć na oleju do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować