Kotleciki wegetariańskie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 2 godz.

Jako wolontariuszka opiekuję się chorymi zwierzętami i szukam dla nich domu. Od 4 lat jestem wegetarianką. Obiady gotuję tylko dla siebie, ale domownicy często podjadają moje bezmięsne dania.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ● woreczek ryżu
    ● garść kaszy jaglanej
    ● garść soczewicy
    ● 30 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● 3 marchewki
    ● szkl. bułki tartej
    ● przyprawy: papryka, curry, pieprz
    ● olej

Kotleciki wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki wegetariańskie 1. Soczewicę moczymy ok. godziny.
    Odcedzamy. Marchewki
    obieramy, ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Ryż, kaszę,
    soczewicę i marchewki wkładamy
    do wrzątku i gotujemy na
    średnim ogniu ok. 20 minut.Następnie zostawiamy na kolejne
    20 minut w wodzie i dopiero
    odcedzamy oraz studzimy.
  • Kotleciki wegetariańskie 2. Pieczarki i cebulę obieramy,
    kroimy w kostkę. Podsmażamy
    na patelni na rumiano. Przekładamy
    do masy ryżowo-marchewkowej.
    Dodajemy jajka
    i bułkę tartą. Mieszamy i doprawiamy.
    Formujemy niewielkie
    kotleciki i smażymy na patelni
    na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy