Kotleciki z zielonego kalafiora z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Do miski wbić jajka, dodać majonez i jogurt, zmiksować. Wsypać mąkę, sól, pieprz i gałkę. Zmiksować ponownie. Szczypiorek i por posiekać, wsypać do ciasta.
Kalafior oczyścić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 minut, odcedzić, wystudzić. Rozdrobnić i wrzucić do ciasta.
Dynię zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, lekko posolić, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie odcisnąć z soku, wrzucić do miski, wymieszać.
Kłaść łyżka masę na kotleciki, smażyć na niewielkiej ilości oleju, z obu stron na rumiano. Odkładać na ręcznik papierowy.
Podawać z surówką, u mnie sałatka z rukoli i pomidorów
Komentarze